header.jpg

Dag van de Trage Weg

Wegen ontmoeten bekenDit voorjaar verschenen in Kampenhout, dankzij het project Wegen ontmoeten beken, naambordjes bij de beken. Via een QR-code op het bordje krijg je info en geschiedenis over de beek. Tijdens de Dag van de Trage Weg op 17 oktober kan je de beken en hun verhalen gaan ontdekken langs verschillende uitgestippelde wandelingen.

Lees verder...

Open Monumentendag aan Zoet Water

oude foto zoet water bootjes MediumHet Zoet Water in Oud-Heverlee is al jaren een trekpleister voor een ontspannen dagje uit. Tijdens de Open Monumentendag op 12 september kan je een duik nemen in het verleden van het 'Suet Water'. Bezoek in het Streekhuis Dijleland de Fototentoonstelling Het Zoet Water door de eeuwen heen met beelden van vroeger en nu. Ga nadien te voet op verkenning: 3 wandelingen leiden je langs alle bezienswaardigheden in en om het Zoet Water. 

Lees verder...

Workshop Aanleg en beheer van hagen en heggen - 2/10/21

Hagen en heggen zijn onmisbaar in een groene tuin. Ze bieden voedsel, beschutting en nestgelegenheid aan allerlei insecten en vogels. Ze zorgen voor biodiversiteit en brengen de natuur tot in je tuin. Maar wat is nu het verschil tussen een haag en een heg? En hoe zit dat precies met snoeien en onderhoud?

Lees verder...

Warme Winteravonden 2021-2022

Zes boeiende lezingen om de donkere, winterse maandagen mee door te komen! Deelnemen is gratis maar je moet wel vooraf inschrijven. Dat kan via de website van mede-organisator Natuupunt. Bekijk het volledige programma en schrijf je in.

Opgelet: de winteravonden vinden dit jaar dus plaats op maandag en niet langer op dinsdag!

Cursus Snoei van hoogstamfruitbomen - 19/3/22 en 27/8/22

Wil jij ook fruit oogsten uit eigen tuin? Ben je de trotse eigenaar van een mooie hoogstamboomgaard, of wil je graag fruitbomen aanplanten? Dan is deze cursus iets voor jou. Want fruitbomen, die moet je snoeien, al vanaf de aanplant!

Lees verder...

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.