header.jpg

Nieuwe wandelroute 'In het spoor van Zwarte Jean'

Regionaal Landschap Dijleland vzw stelde op 15 juni haar nieuwste wandelbrochure voor. 'In het spoor van Zwarte Jean' is een wandelroute van 13 km die de wandelaar langs de oude trambedding van Zwarte Jean loodst. Zwarte Jean - of Zwette Jean in het dialect - is de naam van de stoomtram die ooit door het Dijleland reed. Van 1905 tot 1957 vervoerde hij passagiers en goederen tussen Vossem en Tienen.

De brochure wekt de herinnering aan de oude tram weer tot leven en beschrijft een mooie wandelroute tussen Vossem en Sint-Joris-Weert. Onderweg ontdek je restanten van de voormalige tramlijn en een stukje geschiedenis van onze streek.

 

Naast een duidelijke routebeschrijving en kaart bevat de 40 pagina's tellende brochure ook heel wat achtergrondinfo en oude foto's over de voormalige tram. Voor maar 1,70 euro is de brochure al van jou, indien je ze afhaalt in ons kantoor. Je kan ze ook bestellen via overschrijving voor 2,30 euro (inclusief verzendingskost). Meer info daarover onder Publicaties.

Regionaal Landschap Dijleland vzw realiseerde deze nieuwe brochure in het kader van het PDPO-project 'Een wandelnetwerk voor het Dijleland'. Met dit project tekenden we, in nauw overleg met verenigingen en lokale overheden, een ontwerpplan uit voor een wandelknooppuntennetwerk in het Dijleland. Het PDPO-project werd op 15 juni feestelijk afgerond in Vossem. De realisatie van het wandelnetwerk op het veld gebeurt in de nabije toekomst door Toerisme Vlaams-Brabant.

Het PDPO-project werd medegefinancierd door het Europees Landbouwfonds voor PlattelandsOntwikkeling (ELFPO) programma.

'Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland'

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.