header.jpg

24 uur natuur was een succes

Op 22 mei was het de dag van de biodiversiteit en dat lieten we niet zomaar voorbijgaan! De klok rond waren er activiteiten om de natuur in de kijker te zetten. We telden 135 enthousiaste deelnemers en namen, verspreid over de dag, wel 335 verschillende soorten planten en dieren waar. Bekijk hier een fotoreportage met sfeerbeelden van de dag.

Vanaf 6 uur ’s ochtends waren er vroege vogelwandelingen in het Grootbroek te Sint-Agatha-Rode, gegidst door de Natuurstudiegroep Dijleland vzw. Op de middag konden jongere deelnemers het leven in de poel van de Doode Bemde van naderbij onderzoeken onder leiding van een gids van de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud. Aan de kluis, nabij het Meerdaalwoud, werd er ’s avonds een powerpointpresentatie gegeven over vleermuizen. Vervolgens kon men op stap met een ervaren gids van de vleermuizenwerkgroep en een bat detector. Tot slot werden de vangsten van een nachtvlinderval bewonderd.

Tijdens het weekend van 22 en 23 mei riep Natuurpunt vzw met de actie ‘Tel mee tot 2010’  op om samen minstens 2010 verschillende soorten waar te nemen. Regionaal Landschap Dijleland gaf alle waarnemingen gedaan tijdens 24 uur natuur in op http://waarnemingen.be/user/view/59912. Over heel Vlaanderen werden er op 22 en 23 mei 3211 verschillende soorten gemeld http://waarnemingen.be/telmeetot2010.php. Een succes dus!

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.