header.jpg

Terugblik op een mooi plantseizoen

aanplant KoedalhofWe zijn er terecht fier op! Deze winter lieten we immers 33.221 nieuwe bomen en struiken aanplanten in ons mooie Dijleland. De maatwerkbedrijven Entiris en IJsedal gingen op 39 locaties voor ons aan de slag. Ze plantten 4,6 km hagen en bloesemheggen aan en 1,2 km houtkant. Er kwam ook zo'n 0,52 ha struweel bij en 0,75 ha bos. Daarnaast gingen er ook 266 hoogstammige loofbomen en knotbomen de grond in.

De ploeg van de Nationale Boomgaardenstichting plantte de nieuwe hoogstamboomgaarden aan, samen goed voor 195 nieuwe fruitbomen.

Dankzij de Bosgroep Vlaams-Brabant, waarmee we intensief samenwerken, werd bovendien ook op 46 plaatsen bos aangeplant. In totaal gaat het om 11,29 ha en 25712 stuks bosplantsoen. Vaak ging het om een heraanplant met loofhout in bossen waar fijnspar was afgestorven. Maar er kwamen ook nieuwe bossen bij zoals het speelbos Mevrouwkensveld in Bierbeek

We bedanken de plantploegen voor het fantastische werk en de eigenaars die met ons in zee gingen om deze mooie projecten te realiseren!

Heb je ook interesse om meer natuur te ontwikkelen op jouw perceel? Bekijk dit filmpje over kleine landschapselementen en kijk op onze website voor meer info.

 

aanplant Haverbeke Mediumaanplant houtkant Croccantino bijgesneden Medium

 

 

 

 

 

 

 

 

  

aanplant Tom CockxAanplant Equité

 

 

 

 

 

 

 

 

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.