header.jpg

Nieuwe wandelroute Boer en Natuur

Het Plattelandsproject 'Vijfsterrenlandschap voor Boer en Natuur' (PDPO) loopt bijna ten einde. Om dit te vieren ontwikkelden wij een prachtige wandelroute zodat jij zelf op ontdekking kan gaan door een landschap vol boerennatuur.

 

Deze mooie wandelroute kan je hier downloaden. Wandel door een prachtig landbouwlandschap met mooie vergezichten. Let onderweg zeker op de groene linten (hagen, heggen, houtkanten) in het landschap. Zij maken het landschap niet alleen mooier, maar zijn ook van onschatbare waarde voor de natuur. Ze zorgen voor meer voedsel en schuilmogelijkheid voor tal van dieren. Ze vormen landschappelijke verbindingen waarlangs dieren zich kunnen verplaatsen. Ook voor de landbouwers zijn ze waardevol: ze verminderen het wegspoelen van grond tijdens hevige regen en ze zorgen voor een natuurlijk evenwicht (ze trekken vijanden aan voor de plaagsoorten op de landbouwgewassen).

Start: Pastorieplein Vossem (parking) of Busstop Vossem Pastorieplein

 

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.