header.jpg

Groene verbindingen rond het Zoniënwoud

Zoniënwoud 640x427Regionaal Landschap Dijleland ontvangt 140.770 euro van de provincie Vlaams-Brabant om groene verbindingen uit te bouwen tussen het Zoniënwoud en de omliggende gemeenten Tervuren, Overijse, Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode. Door de goedkeuring van 2 projecten die kaderen binnen het Horizon+-project kunnen we werken aan meer en betere natuur en biodiversiteit rond de groene long van onze hoofdstad.

De realisatie van een connectie tussen het Zoniënwoud en de omliggende valleien van de Voer, Molenbeek- en Ijsevallei staat voorop. In Jezus-Eik zal de toegangspoort tot het Zoniënwoud een groene metamorfose ondergaan. De natuur wordt verder doorgetrokken richting de dorpskern van Jezus-Eik om een verhoogde natuur- en belevingswaarde te ontwikkelen. We brengen inwoners en bezoekers dichter bij het groen om volop te genieten van de natuurpracht die praktisch naast onze deur ligt.

Bovendien willen we ook verschillende koesterburen van de 4 gemeenten een duwtje in de rug geven, denk maar aan de aanleg van broedhopen voor het vliegend hert, poelen voor de vroedmeesterpad,… Er worden corridors gecreëerd als groene linten door deze gemeenten zodat allerlei soorten de kans krijgen om zich veiliger over de valleigebieden te verplaatsen. Ook recreanten en buurtbewoners zullen van onze acties kunnen meegenieten. Horizon+ is een samenwerkingsverband tussen de provincie Vlaams-Brabant, Natuurinvest, het Agentschap Natuur en Bos, Regionaal Landschap Dijleland en de gemeenten Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode en Tervuren met financiële steun van het departement Omgeving.

Horizon banner 300Web tcm5 129481

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.