header.jpg

Scholen zien de toekomst groen

boomstammen De Bijenkorf Herent c An 2 300x200Voor kinderen is het heel belangrijk dat ze zich buiten in de natuur kunnen uitleven. En dat moet ook kunnen tijdens de speeltijd! Daarom gaat op meer en meer scholen de grijze speelplaats op de schop en wordt er ruimte gemaakt voor meer groen. Een avontuurlijke en natuurgerichte speelplek zet de kinderen aan tot meer bewegen, ontdekken, sociaal spel en fantasiespel. Regionaal Landschap Dijleland helpt scholen bij dit vergroeningstraject. Momenteel hebben we wel 20 scholen in begeleiding.

Deze week gingen we op twee scholen ook met de leerlingen zelf aan de slag: de kinderen van kleuterschool 't Klavertje in Bierbeek leerden de Eikelmuis kennen en de leerlingen van De Bijenkorf in Herent staken zelf de handen uit de mouwen om hun nieuwe, avontuurlijke speelplaats te verfraaien met bijvriendelijke planten, bloesemheggen, wilgenthutten en een moestuin.

Zoek je inspiratie of wil je meer weten over de mogelijkheden tot samenwerking? Kijk dan op onze projectpagina over groene speelplekken en bedrijfsterreinen . Bekijk ook dit filmpje over De Bijenkorf waarin de kinderen ook zelf aan het woord komen.

wilgenhutje kleuters

beplanting heuvels met bijvriendelijke vaste planten

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.