header.jpg

Het was weer een mooi plantseizoen

aanplant Vanden Auweele smallDe lente staat eindelijk voor de deur! Dat betekent ook dat voor ons het plantseizoen afgelopen is. We mogen weer terugkijken op een mooie winter, want we konden op wel 29 plaatsen aan slag om streekeigen bomen en struiken aan te planten. Het Dijleland is op die manier weer 380 m geschoren haag, 2248 m bloesemheg en 292 m houtkant rijker. We konden ook 8400 m² bos aanplanten, 125 solitaire bomen en 22 knotwilgen. In totaal gaat het om 8262 stuks autochtoon plantgoed. Tenslotte kwamen er ook 155 hoogstamfruitbomen bij, allemaal oude rassen typisch voor de streek.

IGO zorgde voor de aanplant van alle hagen en houtkanten. Voor de aanplant van hoogstamfruitbomen deden we een beroep op de Natuur en Boomgaarden Sociale Werkplaats. Bedankt aan de ploegen voor het mooie werk en aan alle eigenaars van de plantlocaties.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.