header.jpg

Een Vijfsterrenlandschap voor Boer en Natuur

Ben jij ook fier op ons landschap?
Regionaal Landschap Dijleland vzw ondersteunt landbouwers die van hun land een vijfsterrenlandschap willen maken. Samen maken we het landschap aantrekkelijker voor Boer en Natuur!

Talrijke maatregelen betekenen een echte meerwaarde voor je bedrijf: bestuiving, plaagbestrijding, erosiebestrijding en een bufferende werking tegen klimaatverandering, een mooie inpassing in het landschap,...

Hoe doen we dit?

    • Door nuttige dieren aan te trekken, zoals bestuivers en plaagbestrijders: bijen, vleermuizen, torenvalk...
    • Door dieren typisch voor het landbouwlandschap, zoals akkervogels, meer kansen te geven.
    • Door kleine landschapselementen aan te planten en het landschap te verfraaien

 

Welke ondersteuning bieden wij jou?

Inhoudelijke ondersteuning om de gekozen maatregelen te realiseren, volledig op maat van jouw bedrijf. Het advies en de voorstellen zijn gratis en vrijblijvend. Voor de realisatie op het veld dragen wij een ook een deel van de kosten.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 016 40 85 58

Meer info vind je in deze projectfiche. Enkel landbouwers uit de gemeenten Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Hoeilaart, Huldenberg, Kampenhout, Kortenberg, Oud-Heverlee, Overijse en Tervuren kunnen aan dit project deelnemen.

 

De patrijs is een kapstoksoort binnen dit project. Regionaal Landschap Dijleland vzw gaat samen met de partners op zoek naar gemotiveerde landbouwers met geschikte percelen om een patrijzenakker in te zaaien. 


Dit project is een innovatief plattelandsproject met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en is een samenwerking tussen verschillende partners.

           www.vlaanderen.be/pdpo 

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.