header.jpg

Doe mee aan de provinciale wedstrijd 'Boom je buurt'

snoei vrijheidsboomEen boom geeft kleur aan je tuin. Een klimplant brengt leven in je straat. In groene buurten wonen blije mensen. Én dieren, want als alle tuinen samen één groot groen lint vormen, is dat goed voor de natuur. Maar ook voor het klimaat. Tijd dus om jouw straat of wijk (nog meer) in het groen te steken!

De provincie helpt jou. Wat moet je doen? Vorm met minstens vijf buren, collega’s, vrienden, … een plantgroep, plant samen minstens vijf bomen en/of klimplanten en ‘boom je buurt’. Schrijf jouw groep in en ontvang de handige ‘Boom je buurt’-box met materiaal en richtlijnen om bomen en klimplanten te planten. Ben je bij de eerste tien? Dan krijg je advies aan huis van een tuinexpert. Wie weet sleep jij, met jouw boom- en/of klimplantactie wel een tuinfeest ter waarde van 500 euro in de wacht.

 

De spelregels vind je op www.vlaamsbrabant.be/boomjebuurt.

Heb je een vraag of geraak je niet uit een tuinprobleem? Klop dan aan bij het Provinciaal Steunpunt Tuinen. Een team van experten staat klaar met handige tuintips én een antwoord op maat.

‘Leve de tuin. Volop genieten van jouw stukje groen’ is een campagne van de provincie Vlaams-Brabant. Meer weten? www.vlaamsbrabant.be/levedetuin

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.