header.jpg

Reddingsactie voor Huiszwaluwen in Herent

Huiszwaluwactie TravooAan café Den Travoo in het centrum van Herent hingen tot vorig jaar verschillende huiszwaluwnesten. De nesten werden jaarlijks bezet door tientallen huiszwaluwen om er hun jongen groot te brengen. In januari richtte een uitslaande brand helaas grote schade aan. Het dak werd volledig vernield en alle nesten gingen verloren. Omdat de herstellingswerken een tijd zouden duren, gingen we actief op zoek naar buurtbewoners van Den Travoo die aan hun huis een kunstnest wilden laten ophangen. Zo konden we de zwaluwen een alternatief bieden in de onmiddellijke omgeving.
 
In totaal hebben we dertien bereidwillige buurtbewoners gevonden en konden we maar liefst 20 kunstnesten laten ophangen in de straten rondom Den Travoo (Mechelsesteenweg en Leo Meulemansstraat). De Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploeg heeft de nesten ophangen met een hoogtewerker. De gemeente Herent financierde de kunstnesten. 
 
nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.