header.jpg

Plantseizoen uit de startblokken

De winter brengt niet alleen grijze, koude dagen. De winter brengt ook jong groen naar het Dijleland! In dit seizoen zijn de bomen en struiken in rust en dat is het uitgelezen moment om nieuw plantgoed de grond in te steken. Ook dit jaar gaan we op een 40-tal locaties in het Dijleland aan de slag om hagen, bloesemheggen, houtkanten, loofbomen en hoogstamboomgaarden aan te planten. We kiezen steevast voor streekeigen, autochtoon plantgoed. Bij de fruitbomen gaat de voorkeur uit naar rustieke boomgaardrassen die ook vroeger vaak in de streek geplant werden. Zo houden we ook een stukje van ons erfgoed in stand.

Bedankt alvast aan alle particuliere eigenaars waarmee we de voorbije maanden een aanplantproject hebben voorbereid. Samen maken we het Dijleland weer een stukje groener!

Heb je ook een idee om je tuin of weiland om te toveren tot een groene natuurparel? Kijk eens op onze website bij Lopende projecten voor meer info over onze werking. Denk je te kunnen voldoen aan de minimumvoorwaarden? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bezorg ons meteen de precieze locatie van het perceel (in google maps of adres + kadasternummer), dan kunnen we meteen bekijken of het stuk grond in aanmerking komt. Zo ja, dan werken we graag samen met jou een plan uit tegen het volgende plantseizoen (winter 2017-2018).

 

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.