header.jpg

De zomer van Regionaal Landschap Dijleland

Schapen LemmensparkDe zomer betekent voor ons vooral voorbereidend werk doen voor de aanplantingen die het komende winterseizoen op stapel staan. Toch was er deze zomer ook actie op het terrein. Klik op de links in de tekst voor een terugblik met leuke foto's.

De bunker aan de Oude Hansbrug in Haacht richtten we in voor vleermuizen. In de tuin van het voormalige klooster Sint-Angela in Tildonk kreeg de fruitbomendreef een snoeibeurt.

We startten, in overleg met het UZ Gasthuisberg, ook met het opknappen van het Lemmenspark, een vergeten park tussen Gasthuisberg, het Lemmenstinstituut en de Brusselsesteenweg. De boomgaard werd gesnoeid en we brachten alles in gereedheid voor de komst van de schapen die het gras in de boomgaard zullen kort houden. Sinds begin september zijn de schaapjes present. Kom jij ook eens een kijkje nemen?

En op zaterdag 5 september staken 30 cursisten de handen uit de mouwen in de gemeenteboomgaard Terjansdelle in Hoeilaart. Tijdens onze cursus Zomersnoei van hoogstamboomgaarden leerden ze de kneepjes van het vak en vooral om te dúrven snoeien.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.