header.jpg

Hulp voor de Vroedmeesterpad in Tervuren

Na een eerder inrichtingsproject voor de Vroedmeesterpad in Overijse, staken we ook in Duisburg (Tervuren) de handen uit de mouwen voor deze bijzondere amfibieënsoort.

In de buurt van de Veeweidestraat kon je weleens roepende Vroedmeesterpadden horen. We vonden twee buurtbewoners bereid om in hun tuin enkele kleine, maar nuttige ingrepen voor de Vroedmeesterpad te laten uitvoeren.

Bij de ene eigenaar plaatsten we een kleine tuinvijver (4m²) met EPDM-folie en een betonnen waterbak. Beide kunnen dienst doen als voortplantingswater voor de Vroedmeesterpad. De steenstapelingen rondom zijn geschikte schuilplaatsen. De stenen warmen goed op en daar houdt de Vroedmeesterpad van. Een fotoreportage van de werken, vind je hier. Bij de andere bewoners komt binnenkort een vijver van 10 m², een zonnig talud en eveneens een steenstapeling.

Een fotoverslag van het inrichtingsproject in Overijse kan je ook nog bekijken.

Dit project is een samenwerking tussen Regionaal Landschap Dijleland vzw, de gemeenteTervuren, de Vlaamse Landmaatschappij, Provincie Vlaams-Brabant, Natuurpunt vzw en Hyla, het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt vzw afdeling VIJL, gemeente Huldenberg en gemeente Overijse. Het project rond Vroedmeesterpad wordt gecofinancierd door het project De Vlaamse Rand in opdracht van de Vlaamse Regering. Deze actie kadert in de campagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt!’ en kreeg financiering van de provincie Vlaams-Brabant.

{linkr:bookmarks;size:small;text:nn;separator:+;badges:13}

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.