header.jpg

Werken aan de gang!

De winterperiode is het moment bij uitstek om aanplantingen te doen. Het sociaal economiebedrijf NL Netwerk gaat voor ons aan de slag in de gemeenten Bierbeek, Herent, Huldenberg en Kortenberg. Ze planten er ondermeer 1,5 km nieuwe hagen en houtkanten aan.

Ook met kettingzagen en graafmachines zijn aannemers voor ons in de weer. Zo ondergaat de grote vijver van het domein Vogelzang, nabij het Weisetterbos in Kampenhout, een natuurvriendelijke opknapbeurt. De 560 m lange, steile betonnen oevers verdwijnen en in de plaats komen zacht glooiende oevers met streekeigen oeverplanten. Een hele klus die ten goede zal komen aan een heleboel oever- en waterplanten, libellen, amfibieën en watervogels.

In het Sint-Albertuscollege in Heverlee ging een rij oude Corsicaanse dennen voor de bijl om plaats te ruimen voor Zomereiken. Een struweel met kerspruimen kreeg een grondige snoeibeurt. De struiken zullen nieuwe uitlopers vormen en dat is goed nieuws voor de Sleedoornpage. Deze vlinder legt haar eitjes immers enkel op jonge takken van allerlei pruimensoorten. De leerlingen van de school steken ook de handen uit de mouwen en maken een takkenril met het snoeihout. Bekijk een fotoreportage van de werken in het Sint-Albertuscollege.

Wil je zelf nog aan de slag in je tuin met schop en plantgoed? Kies dan net als ons voor streekeigen en autochtone bomen en struiken. Kijk op Plant van Hier voor info over plantensoorten en leveranciers.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.