header.jpg

Herstel watervallen aan kasteel Wilder afgerond

Op de landschappelijk waardevolle site van het kasteel van Wilder in Kampenhout ligt een grote waterpartij, gevormd door het opstuwen van de Molenbeek. De twee watervallen aan begin en einde van de vijver zijn nu volledig hersteld. Vorig jaar plaatsten we al vistrappen langs de watervallen. Bekijk een fotoverslag van de werken.

 In 2011, bij het inrichten van de vistrappen, herstelden we alvast de noordelijke cascade in haar oorspronkelijke trapvorm. Nu is de tweede – en tevens laatste – restauratiefase afgerond: we herstelden de grasbrug aan de noordelijke waterval. De zuidelijke waterval is tevens stevig onder handen genomen.

Meer info: Koen Berwaerts, Landschapsanimator, Regionaal Landschap Dijleland vzw, 016/40.85.58. – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De werken werden uitgevoerd door Regionaal Landschap Dijleland vzw en dankzij de financiële steun van heel wat partners: het Agentschap voor Natuur en Bos – Visserijfonds, het Agentschap Onroerend Erfgoed, de Provinciale Visserijcommissie Vlaams-Brabant en de provincie Vlaams-Brabant (dienst cultuur).

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.