header.jpg

Aan de slag in park De Bron in Kessel-Lo

De stad Leuven riep de hulp in van Regionaal Landschap Dijleland vzw om drie bijzondere poelen in park De Bron te herstellen. De poelen liggen op een steile helling en worden gevoed door bronwater. Een ingenieus buizensysteem verbindt de poelen met elkaar en regelt de watertoevoer. Door de tand des tijds raakte het buizensyteem in verval en nu dreigen de poelen droog te vallen.

De poelen zijn ook minder diep geworden door de opstapeling van bladeren van de bomen en struiken die rondom de poelen groeien.

Zowel op het vlak van natuur als cultuurhistorie is De Bron interessant. Een aantal jaar geleden tekende Leuven een plan uit voor natuurontwikkeling op het domein. In een eerste fase voerde de stad onder meer aanplantingen uit in het bos op de steile flanken.

Nu start de tweede fase: het herstel van de poelen. Eerst verwijdert een aannemer de bomen en struiken rondom de poelen. Zo krijgen de poelen meer licht en minder bladval, wat goed is voor het waterleven. Deze werken zijn al klaar. Je kan hier enkele foto's bekijken. In het najaar ruimen we de poelen uit en herstellen we het buizensysteem voor de waterhuishouding.

Meer info: Koen Berwaerts, 016/40 85 58, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De werken worden uitgevoerd door Regionaal Landschap Dijleland vzw in opdracht van en in samenwerking met de stad Leuven en met financiële steun van de Vlaamse overheid – Ruimte en Erfgoed.

 

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.