header.jpg

Restauratie ijskelder afgerond

Op het kasteeldomein van Huldenberg is de restauratie van de ijskelder afgerond. De kelder dateert vermoedelijk van 1831. Door de tand des tijds was de toegang ingestort en dus drong een restauratie zich op. We metsten de ingang weer op tot zijn oorspronkelijke staat en bedekten hem deels met aarde zoals vroeger het geval was. We maakten van de gelegenheid gebruik om de kelder een nieuwe bestemming te geven als overwinterplaats voor vleermuizen.

Daarom voorzagen we invliegopeningen in de nieuwe toegangsdeuren en in de kelder hingen we holle bakstenen op waarin de vleermuizen kunnen wegkruipen voor hun winterslaap.

Je kan twee fotoreportages van de werken online bekijken:  fase 1 en fase 2.

Dit project kreeg de gewaardeerde financiële steun van de gemeente Huldenberg, de provincie Vlaams-Brabant (diensten Cultuur en Leefmilieu), het project SOLABIO- ‘Soorten en landschappen als drager voor biodiversiteit’, het Europees programma Interreg IV A voor de grensregio Vlaanderen-Nederland en de Vlaamse overheid (Agentschap Ruimte en Erfgoed).

We danken ook de vrijwilligers van o.a. de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw voor de geleverde fysieke inspanningen tijdens een werkdag!

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.