header.jpg

Groene speelplaatsen

De provincie Vlaams-Brabant investeerde het voorbije jaar 74.013,19 euro in ‘Natuur op school’. Ze stimuleert hiermee 12 scholen in Vlaams-Brabant om hun site te vergroenen en zo te werken aan meer biodiversiteit op en rond hun domein. Regionaal Landschap Dijleland vzw ondersteunde VBS Sint-Joris-Weert, De Waaier in Bertem en het Heilig Hartinstituut Heverlee bij hun vergroeningstraject, o.a. door het opstellen van een biodivers inrichtingsplan.

Lees verder...

Broedhopen voor Vliegend hert

Deze week lieten enkele inwoners van Overijse en Hoeilaart een broedhoop aanleggen in hun tuin om de populatie van Vliegend hert in onze streek te helpen overleven! Zo'n broedhoop bestaat uit een stapel ingegraven loofboomstammen. De larven van het Vliegend hert voeden zich namelijk met rottend hout.

Lees verder...

Plantseizoen van start

schup in de grond 2 MediumOok deze winter gaan we op een 30-tal locaties in het Dijleland aan de slag om hagen, bloesemheggen, houtkanten, loofbomen en hoogstamboomgaarden aan te planten. We kiezen steevast voor streekeigen, autochtoon plantgoed. Bij de fruitbomen gaat de voorkeur uit naar rustieke boomgaardrassen die ook vroeger vaak in de streek geplant werden. Zo houden we ook een stukje van ons erfgoed in stand. We beantwoorden graag nog enkele vragen hierover.

Lees verder...

Make Belgium Wild Again

ondertekening charter ByeByeGrassMet deze slogan wil de campagne ByeByeGrass alle saaie gazons laten evolueren naar bloemrijke alternatieven. De stad Leuven en Leuven 2030 geven samen met enkele Leuvense bedrijven en organisaties alvast het goeie voorbeeld.

Lees verder...

Een grasstrook is geen wandelpad

perceelsrand vlmWie er al eens opuit trekt tussen de velden heeft vast al eens de brede grasstroken opgemerkt aan de randen van sommige akkers. Het is verleidelijk om er een kijkje te gaan nemen en de strook als wandel- of fietspad te gaan gebruiken. Maar dat is niet de bedoeling...

Lees verder...

Goed geplukt!

IMG 1855Stel jij je boomgaard open voor plukkers?

Hoogstamboomgaarden leveren kilo’s lekker fruit. Toch blijven de vruchten maar al te vaak aan de bomen hangen. Zonde van het lekkere fruit…

Lees verder...

Wat ben ik? Leve de tuin

Is hij groen? Heeft hij vleugels? Heeft hij witte vlekjes? Is het een eekhoorn, een oorworm, een honingbij of een madeliefje?
Via het spel WAT BEN IK? maken kinderen tussen 3 en 12 jaar kennis met planten en dieren die in de tuin leven.

Lees verder...

De collega's werken thuis

Alle medewerkers van het Regionaal Landschap Dijleland werken momenteel zo veel mogelijk van thuis. Wij blijven wel bereikbaar, maar het zal moeilijker zijn om ons op kantoor te vinden. Probeer ons dus vooral via mail te contacteren. Voor algemene vragen kan je terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Heb je een specifieke vraag of weet je niet wie je contactpersoon is, neem dan een kijkje op onze medewerkers-pagina. Onze medewerkers controleren hun mail regelmatig en zijn tijdens het (tele)werk ook op hun gsm bereikbaar tussen 9u en 17u.

compilatie filmpjes RL VlBr

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.