header.jpg

Even geen collega's op kantoor

Alle medewerkers van het Regionaal Landschap Dijleland werken momenteel zo veel mogelijk van thuis. Wij blijven wel bereikbaar, maar het zal moeilijker zijn om ons op kantoor te vinden. Probeer ons dus vooral via mail te contacteren. Voor algemene vragen kan je terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Heb je een specifieke vraag of weet je niet wie je contactpersoon is, neem dan een kijkje op onze medewerkers-pagina. Onze medewerkers controleren hun mail regelmatig en zijn tijdens het (tele)werk ook op hun gsm bereikbaar tussen 9u en 17u.

compilatie filmpjes RL VlBr

 

 

Take-off Plan Vliegend Hert

Woensdag 11 maart werd het officiele startschot van Plan Vliegend hert gegeven. Plan Vliegend Hert is een samenwerking die werkt aan natuurverbindingen rond het Zoniënwoud. Als je de Zoniëngemeenten vanuit de lucht bekijkt, zie je veel groen, maar ook erg versnipperde natuur. 

Lees verder...

Nieuwe wandelroute Boer en Natuur

Het Plattelandsproject 'Vijfsterrenlandschap voor Boer en Natuur' (PDPO) loopt bijna ten einde. Om dit te vieren ontwikkelden wij een prachtige wandelroute zodat jij zelf op ontdekking kan gaan door een landschap vol boerennatuur.

Lees verder...

Het plantseizoen is weer voorbij

aanplant Entiris hw BierbeekDe lente staat eindelijk voor de deur! Dat betekent ook dat voor ons het plantseizoen afgelopen is. Wij kijken met plezier terug op een 'mooie' winter, want we konden op wel 35 plaatsen aan de slag gaan om streekeigen bomen en struiken aan te planten.

Lees verder...

Nét geen jaar ijs bewaard in ijskelder Arenberg

 Op 17 januari 2019 nam Regionaal Landschap Dijleland de historische ijskelder van het kasteel van Arenberg, Heverlee (Leuven), opnieuw in gebruik en vulde deze met maar liefst 35 ton (!!) ijs. Op deze manier wou het Regionaal Landschap Dijleland de effectieve werking van een ijskelder nagaan en het grote publiek laten kennismaken met deze historische manier van ijsbewaring. Bekijk hieronder het resultaat en de compilatievideo van het project.

Lees verder...

Vijfsterrenlandbouwers

Twee jaar geleden startte het plattelandsproject ‘Vijfsterrenlandschap voor Boer en Natuur’. Meer en betere boerennatuur, daar draait het in dit project om. Met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en in samenwerking met verschillende partners, ging Regionaal Landschap Dijleland vzw op zoek naar ‘vijfsterrenlandbouwers voor Boer en Natuur’.

Lees verder...

Behaag je tuin 2019 was een succes

968 Vlaams-Brabanders maken het verschil voor meer natuur in eigen tuin

Lees verder...

Shop online en steun het regionaal landschap!

Trooper banner 04We willen je niet per sé aanzetten tot kopen en consumeren, maar als je dan toch online een cadeautje koopt, doe het dan via de Trooper-tussenstap. Door via Trooper naar je webshop te gaan, kan je Regionaal Landschap Dijleland vzw steunen. Zonder dat het jou één cent kost. De online shops staan immers zelf een percentage van je aankoopbedrag af aan het goede doel van jouw keuze. En dat goede doel kunnen wij zijn!

Lees verder...

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.