header.jpg

Even geen collega's op kantoor

Alle medewerkers van het Regionaal Landschap Dijleland werken momenteel zo veel mogelijk van thuis. Wij blijven wel bereikbaar, maar het zal moeilijker zijn om ons op kantoor te vinden. Probeer ons dus vooral via mail te contacteren. Voor algemene vragen kan je terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Heb je een specifieke vraag of weet je niet wie je contactpersoon is, neem dan een kijkje op onze medewerkers-pagina. Onze medewerkers controleren hun mail regelmatig en zijn tijdens het (tele)werk ook op hun gsm bereikbaar tussen 9u en 17u.

compilatie filmpjes RL VlBr

 

 

Red de biodiversiteit, samen en nu!

egel bijgesnedenBiodiversiteit redden is jezelf redden. Biodiversiteit is een subtiel evenwicht tussen jou en al het leven op aarde. Van planten tot micro-organismen, van vissen tot zoogdieren, van edelhert tot... mens. Al dit leven houdt elkaar in balans. 

Lees verder...

OPROEP: organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg 2020

DagTrageWegen2020Elk jaar zetten vele wandelaars, fietsers en ruiters in ons land trage wegen in de kijker tijdens het actieweekend Dag van de Trage Weg. Het is een toonmoment voor favoriete wegjes, gewaardeerde paden en populaire trajecten.

Lees verder...

Zomerfietszoektocht in de Groene Vallei

family riding bikes1Kom deze zomer de Groene Vallei ontdekken per fiets! Natuurpunt werkte een fietszoektocht uit met start aan het bezoekerscentrum Groene Vallei in Erps-Kwerps. Langs rustige wegjes ontdek je de mooie natuurgebieden.

Lees verder...

Twaalf 'Vijfsterrenlandbouwers'

Twaalf landbouwers uit het Dijleland hebben hun bedrijf, in het kader van het project 'Vijfsterrenlandschap voor Boer en Natuur', aantrekkelijker gemaakt voor dieren. Zo kwamen er 5.7 kilometer heggen en houtkanten, 51 (fruit-)bomen, een poel, 18 nestkasten en 3 hectare patrijzenakker in Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Huldenberg, Kortenberg, Overijse en Tervuren bij.

Lees verder...

Zwaluwen in Nesten

Zwaluwen hebben het moeilijk in onze regio. Er is een gebrek aan geschikte locaties waar ze hun nest kunnen bouwen. Daarom plaatste Regionaal Landschap Dijleland, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de 13 gemeenten van het werkingsgebied, meer dan 370 kunstnesten. Die moeten de zwaluwpopulatie opkrikken. Dit project kadert binnen het provinciaal project ‘Zwaluwen in Nesten’ en gebeurde in nauwe samenwerking met de intergemeentelijke natuur- en landschapsteams (IGO) en Natuurpunt. 

Lees verder...

Take-off Plan Vliegend Hert

Woensdag 11 maart werd het officiele startschot van Plan Vliegend hert gegeven. Plan Vliegend Hert is een samenwerking die werkt aan natuurverbindingen rond het Zoniënwoud. Als je de Zoniëngemeenten vanuit de lucht bekijkt, zie je veel groen, maar ook erg versnipperde natuur. 

Lees verder...

Nieuwe wandelroute Boer en Natuur

Het Plattelandsproject 'Vijfsterrenlandschap voor Boer en Natuur' (PDPO) loopt bijna ten einde. Om dit te vieren ontwikkelden wij een prachtige wandelroute zodat jij zelf op ontdekking kan gaan door een landschap vol boerennatuur.

Lees verder...

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.