header.jpg

Nacht van de Vleermuis [Abdij van Vlierbeek - Za 31 aug. vanaf 20u]

Gewone Grootoorvleermuis René Janssen Buiten beeld 31832 lowres bijgesnedenBreng een zaklamp mee voor deze bewegwijzerde avondwandeling van 4 km door de Abdij van Vlierbeek en het provinciedomein van Kessel-Lo. Onderweg laat een vleermuiskenner met een batdetector je de geluiden horen die vleermuizen maken met hun sonar.

 

Starten kan doorlopend tussen 20u00 en 21u30 aan de onthaalstand van Natuurpunt Leuven op het binnenplein van de Abdij van Vlierbeek. Hier krijg je de nodige info om zelf op pad te gaan. De Heemkundige Kring vertelt je wat meer over de geschiedenis van de abijsite. Onder hun begeleiding kan je ook de crypte naast de kerk bezoeken. Voor of na je wandeling kan je ook een kijkje gaan nemen in de ijskelder van het Heuvelhofpark. Deze ijskelder werd speciaal voor vleermuizen ingericht als winterslaapplaats.

Het provinciedomein en de ijskelder sluiten om 23u00.

Kom bij voorkeur met de fiets of de bus (halte Gemeenteplein). Auto's kunnen een parkeerplaats zoeken nabij de begraafplaats of de abdijschool.

Deelnemen is gratis voor leden van de organiserende verenigingen en inschrijven is niet nodig. Niet-leden betalen 5 euro. Kinderen nemen gratis deel.
Organisatie: Natuurpunt Leuven, Heemkundige kring Vlierbeek, Stad Leuven en Regionaal Landschap Dijleland vzw, met financiële steun van de Provincie Vlaams-Brabant.

Foto: Gewone grootoorvleermuis ©René Janssen, Buiten-Beeld (de Grootoorvleermuis is een koesterbuur van Stad Leuven)

 

Gierzwaluw-copyrightMichelGeven-Buiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.