header.jpg

Op jacht naar het Vliegend hert - 22 juni

Vliegend hert Stag beetle Lucanus cervus Paul van Hoof Buiten beeld 181352bKom kennis maken met één van de grootste kevers van Europa. Ook al is deze soort zeldzaam in ons land, in Overijse kan je ze zomaar tegen het lijf lopen midden in het dorpscentrum. 

 

De mannetjes van het Vliegend hert worden tot 8 centimeter groot! Hun forse kaken doen denken aan een hertengewei. Hiermee bekampen ze andere mannetjes in de strijd om een vrouwtje. Op warme zomeravonden kan je de kevers luid snorrend zien rondvliegen, op zoek naar een partner. Hét moment voor een infoavond en wandeling, op jacht naar deze kevers. Arno Thomaes van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) legt eerst uit wat inwoners voor deze kever kunnen doen. Daarna gaan we samen in de schemering op zoek naar de beestjes zelf.

Locatie: Gemeentehuis - Justus Lipsiuszaal, Justus Lipsiusplein 9 in Overijse

Deelnemen is gratis, maar schrijf je wel in voor 20 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie: Regionaal Landschap Dijleland vzw in samenwerking met de gemeente Overijse en het INBO

 

Gierzwaluw-copyrightMichelGeven-Buiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.