header.jpg

Workshop: Hoe leg ik een bloemenweide aan? - Zaterdag 29 september in Haacht

margrieten WimMassantEen bloemenweide is wat natuurbeheerders een hooiland noemen. Het bestaat uit meerjarige planten, zoals margriet, wilde peen en knoopkruid. Dit is een groot verschil met een bloemenakker, die uit eenjarige planten bestaat. Typische eenjarige planten van bloemenakkers zijn klaproos en korenbloem.

 

Een bloemenweide kan je op verschillende manieren aanleggen. Je kan starten met kale grond en alles inzaaien. Je kan ook beginnen met een bestaand gazon of grasland en hierin een aantal gewenste plantensoorten inbrengen.

In beide situaties is het belangrijk dat de grond niet te voedselrijk is want dan krijg je een dominantie van grassen. Na de aanleg is vooral het beheer van belang. Zonder het juiste beheer zal de bloemenrijkdom immers niet blijven bestaan.

Tijdens deze cursus van een halve dag (9u30 – 12u30) leer je alles over de aanleg en het beheer van bloemenweides. Zo kan je aan de slag gaan om je eigen bloemenrijkdom te creëren.

Inschrijven doe je via de website www.inverde.be. Ga naar ‘Opleidingen en studiedagen’ en kies ‘Bloemenweide – aanleg en beheer’.

Kostprijs: 24 euro

Regionaal Landschap Dijleland vzw organiseert deze workshop i.s.m. Inverde en met de steun van de gemeente Haacht.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.