LogoRld.jpg

header.jpg

Inhuldiging Biodiversiteitstoren op de koesterweide te Everberg

Biodiversiteitstoren KortenbergDe koesterweide in de De Costerstraat te Everberg werd uitgebreid met een biodiversiteitstoren. Hierdoor is er een bijkomend spelelement met een hoge educatieve waarde toegevoegd aan de reeds bestaande speelweide.

De biodiversiteitstoren werd ontworpen en gebouwd onder het toeziend oog van Regionaal Landschap Dijleland en volledig gefinancierd door de Lions Club Kortenberg.

Ter gelegenheid van de officiële inhuldiging op zondag 25 juni worden twee verschillende wandelingen aangeboden.U kunt kiezen voor een geleid bezoek aan het aardappelbedrijf van Hans Roskams of u kunt samen met Walter Sevenants, notoir erfgoedexpert uit Kortenberg,  meer te weten komen over de geschiedenis en het ontstaan van Everberg op en rond de ‘Everberg’.

Beide wandelingen vertrekken om 10 u. op zondag 25 juni vanaf de speelweide in de De Costerstraat te Everberg. Terugkomst is voorzien om 11.30 u. Daarna volgt een kort officieel gedeelte waarbij de biodiversiteitstoren wordt ingehuldigd en een glas wordt geklonken.

U bent van harte welkom op dit evenement. Om alles vlot te laten verlopen, wordt u vriendelijk verzocht om in te schrijven voor de wandelingen en/of de receptie. Deelname is kosteloos, maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan telefonisch op nummer 02 755 22 18 of via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De toren is opgebouwd uit 7 delen en wil enerzijds kansen bieden voor allerlei dieren en anderzijds kinderen spelenderwijs in contact brengen met dieren in hun omgeving . Helemaal onderaan kunnen amfibieën, muizen en andere kleine dieren zich verschuilen. Net daarboven zijn er 2 egelhuisjes gemaakt. Het derde deel biedt plaats voor 8 hommelnesten, met daarboven een bijenhotel gericht naar de zon. Vervolgens is er het gedeelte waartoe de kinderen toegang hebben via een laddertje met een uitzicht op de koesterweide en de Everberg. Daarboven is een een groot gedeelte met een spreeuwen- en mezenkast en een heus vleermuizenverblijf dat bestaat uit allemaal verticale platen met enkele toegangsspleten langswaar de vleermuizen kunnen binnenkruipen en zich verschuilen overdag.

 

biodiversiteitstoren

Een realisatie samen met de gemeente Kortenberg en de Lions Club Kortenberg.

Kortenberglionlogo 2c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Registreer je hier snel voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen.