LogoRld.jpg

header.jpg

Op jacht naar het Vliegend hert - zaterdag 24 juni te Overijse

Vliegend hert Stag beetle Lucanus cervus Paul van Hoof Buiten beeld 181352bHet Vliegend hert is één van de grootste kevers die in Europa voorkomen. De mannetjes worden maar liefst 8 cm groot en hebben grote kaken die lijken op het gewei van een hert. Ze leven van dood hout zoals boomstronken of tuinpalen. In Vlaanderen is het Vliegend hert vrij zeldzaam. Maar in het centrum van Overijse voelen deze kevers zich wonderwel goed thuis!

Op zwoele zomeravonden kan je Vliegende herten al eens door de lucht zien snorren, op zoek naar een partner. Hopelijk lukt dat ook tijdens onze zomerse infoavond en wandeling op zaterdag 24 juni. We starten in het oud gemeentehuis met een presentatie van expert Arno Thomaes van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Hij legt uit wat inwoners kunnen doen om deze kevers een handje te helpen. Nadien gaan we samen in de schemering op zoek naar Vliegende herten in Overijse centrum.

Wanneer: zaterdag 24 juni  - 20.00u tot 22u30

Waar: Justus Lipsius zaal – Oud Gemeentehuis, Justus Lipsiusplein 9, 3090 Overijse

Deelnemen kan gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven. Het aantal deelnemers is beperkt. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 016 40 85 58.

De infoavond en wandeling is een organisatie van Regionaal Landschap Dijleland vzw in samenwerking met de gemeente Overijse, het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek, Natuurpunt Druivenstreek en Natuurpunt Studie.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Registreer je hier snel voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen.