header.jpg

Warme Winteravonden

Onze reeks Warme Winteravonden van dit seizoen is al even bezig. Vier winteravonden zijn al voorbij, maar er staan er nog twee heel mooie op ons te wachten. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren, inschrijven hoeft niet en de inkom is gratis! Tot binnenkort in het Deelgemeentehuis in Heverlee?

 

17 februari - Het klimaat verandert: hoe reageren dieren?

Hans Van Dyck, gedragsbioloog UCL

Het klimaat verandert. De reacties van dieren en planten blijven niet uit. Temperatuur en neerslag zijn immers bepalende factoren voor de verspreiding en talrijkheid van soorten. Wat maakt dat sommige soorten vlotte klimaatvolgers zijn, terwijl andere soorten serieus in nesten zitten? Wat verandert er voor wilde dieren, en is dat erg? Gedragsbioloog Hans Van Dyck gaat in op deze en andere vragen en kijkt naar de klimaatproblemen doorheen een beestige bril.

 

16 maart - De vergroening van Leuven

Helen Defever, Stad Leuven en Herman Devriese, UZ Leuven

Welke dromen koestert de ‘werf 1001 bomen’ in het kader van Leuven Klimaat Neutraal? En hoe  kan de stad die dromen omzetten in realisaties? Helen Defever licht toe hoe de afdeling Groenbeheer van de stad wil bijdragen aan een groener Leuven. 

Herman Devriese werpt een blik op de campus Gasthuisberg. We volgen de evolutie van de site en zien hoe men de expansie van de site in ecologische banen leidt.  Hierbij kijkt hij niet alleen naar verwezenlijkingen zoals groendaken en regenwaterbuffers. Hij gaat ook dieper in op de ontwikkeling van een verborgen groene parel op de campus: het Lemmenspark.

 

Wanneer: telkens om 20 uur

Waar: Deelgemeentehuis, Waversebaan 66, Heverlee

Gratis deelname - Inschrijven is niet nodig

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03/226 02 91

 

Voorbije avonden:

21 oktober - Paddenstoelen anders bekeken Georges Buelens, ZWAM

18 november - Vogels. Hoe leven ze? Fernand Rochette

16 december - Wat betekent natuur? Wat is de inzet van natuurbehoud? Glenn Deliège, Milieufilosoof KULeuven

20 januari - Het Meerdaalwoud, Europese topnatuur Bart Meuleman en Jo Hendriks,Agentschap voor Natuur en Bos

 

In samenwerking met de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud en Natuurpunt.CVN. Met de steun van de stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.