header.jpg

Knotcursus Goedgeknot

knotwilgen c Koen De Rijck RL PZ

Deze knotcursus gaat door op zaterdag 22 en zaterdag 29 februari 2020, telkens van 9-17u in het bezoekerscentrum Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps (Kortenberg).

Lees verder...

Warme Winteravonden

bosOok dit jaar trakteren we je op zes boeiende lezingen om de kille wintermaanden mee op te warmen. Elke eerste dinsdag van de maanden oktober tot en met maart om 20u in het Deelgemeentehuis in Heverlee.

Lees verder...

Winteravonden in de Groene Vallei

BCGV_silsombos.jpgOok in het Bezoekerscentrum Groene Vallei in Erps-Kwerps kan je terecht voor lezingen. Natuurpunt heet je welkom op de derde donderdag van december, januari en februari, telkens om 20.00 uur.

Lees verder...

Verruil het grijs in je tuin voor groen en blauw

 anne callens tuinontwerp BuroBuiten Info-avond op donderdag 19 maart 2020 in het provinciehuis in Leuven van 19u30 tot 22u
Hoe meer verhardingen, hoe minder water er de grond kan indringen. Met zowel verdroging als wateroverlast als gekende gevolgen. Willen we ons weerbaarder maken tegen de klimaatverandering, dan moeten we met z'n allen 'ontharden'. En dat kan zeker ook in onze eigen tuin. Hoe? Door het hemelwater zoveel mogelijk opvangen, bufferen en laten infiltreren. Kiezen voor water en groen in plaats van beton. Waarmee we tegelijk ook de leefbaarheid verhogen voor planten en dieren, én onszelf.

Lees verder...

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.