header.jpg

Nacht van de Vroedmeesterpad - 25 mei

nachtvdvroedmeesterpad2019Natuurpunt Druivenstreek nodigt iedereen op zaterdagavond 25 mei uit om mee te wandelen, lopen en fietsen ten voordele van deze zeldzame amfibieënsoort. Place to be is dit jaar het plattelandscafé van Centrum Ganspoel vzw in Huldenberg. Er valt voor elke leeftijd wat te beleven! Bekijk het volledige programma op de website van Natuurpunt.

Opening 'Schuilkelderparkje' - 22 juni

Op zaterdag 22 juni wordt het gerenoveerde appartementsgebouw van Dijledal en de verborgen tuin erachter ingehuldigd. Stad Leuven legde de tuin opnieuw aan en die is nu publiek toegankelijk. Aandachtstrekker is een schuilkelder uit WO II, die op advies van Regionaal Landschap Dijleland werd gerestaureerd en een herbestemming kreeg als winterverblijfplaats voor vleermuizen.

Lees verder...

Op jacht naar het Vliegend hert - 22 juni

Vliegend hert Stag beetle Lucanus cervus Paul van Hoof Buiten beeld 181352bKom kennis maken met één van de grootste kevers van Europa. Ook al is deze soort zeldzaam in ons land, in Overijse kan je ze zomaar tegen het lijf lopen midden in het dorpscentrum. 

Lees verder...

Huiszwaluw-copyrightElsBranderhorstBuiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.