header.jpg

Nacht van de Vleermuis in het Alexianenpark (Leuven)

Kom naar de Nacht van de vleermuis op zaterdag 25 augustus in het Alexianenpark (Lemmenspark) te Leuven. Je kan doorlopend starten tussen 20u00 en 21u30 op de parking van het Lemmensinstituut. Hier krijg je de nodige aanwijzingen om zelf op pad te gaan.

Praktisch: Bewegwijzerde wandeling van ongeveer 3 km met infoposten onderweg. Voorzie stevig schoeisel en een zaklamp voor de tocht door het donker. Deelnemen is gratis voor leden van de organiserende verenigingen en inschrijven is niet nodig. Niet-leden betalen 5 euro. Kinderen nemen gratis deel.

Lees verder...

Workshop: Hoe leg ik een bloemenweide aan? - Zaterdag 29 september in Haacht

margrieten WimMassantEen bloemenweide is wat natuurbeheerders een hooiland noemen. Het bestaat uit meerjarige planten, zoals margriet, wilde peen en knoopkruid. Dit is een groot verschil met een bloemenakker, die uit eenjarige planten bestaat. Typische eenjarige planten van bloemenakkers zijn klaproos en korenbloem.

Een bloemenweide kan je op verschillende manieren aanleggen. Je kan starten met kale grond en alles inzaaien. Je kan ook beginnen met een bestaand gazon of grasland en hierin een aantal gewenste plantensoorten inbrengen.

Lees verder...

Gierzwaluw-copyrightMichelGeven-Buiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.