header.jpg

Behaag je tuin 2019 was een succes

968 Vlaams-Brabanders maken het verschil voor meer natuur in eigen tuin

Lees verder...

Contactinfo

Regionaal Landschap Dijleland vzw

Interleuvenlaan 64

3001 Leuven

tel: 016 40 85 58 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren: Ma - Vr: 9u30 - 12u30 en 13u30-17u

 

Ligging in Google Maps

Bereikbaar met De Lijn: lijnen 4 en 630, halte Siemens

 

intro organisatie
Aantal artikelen:
1
Medewerkers
Aantal artikelen:
1
Raad van bestuur
Aantal artikelen:
1
Algemene vergadering
Aantal artikelen:
1
Werkingsgebied
Aantal artikelen:
1

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.

Activiteiten

Verruil het grijs in je tuin voor groen en blauw

Info-avond op donderdag 19 maart 2020 in het provinciehuis in Leuven van 19u30 tot 22u
Hoe meer verhardingen, hoe minder water er de grond kan indringen. Met zowel verdroging als wateroverlast als gekende gevolgen. Willen we ons weerbaarder maken tegen de klimaatverandering, dan moeten we met z'n allen 'ontharden'. En dat kan zeker ook in onze eigen tuin. Hoe? Door het hemelwater zoveel mogelijk opvangen, bufferen en laten infiltreren. Kiezen voor water en groen in plaats van beton. Waarmee we tegelijk ook de leefbaarheid verhogen voor planten en dieren, én onszelf.

Lees verder...

Knotcursus Goedgeknot

Deze knotcursus gaat door op zaterdag 22 en zaterdag 29 februari 2020, telkens van 9-17u in het bezoekerscentrum Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps (Kortenberg).

Lees verder...

Warme Winteravonden

Ook dit jaar trakteren we je op zes boeiende lezingen om de kille wintermaanden mee op te warmen. Elke eerste dinsdag van de maanden oktober tot en met maart om 20u in het Deelgemeentehuis in Heverlee.

Lees verder...

Winteravonden in de Groene Vallei

Ook in het Bezoekerscentrum Groene Vallei in Erps-Kwerps kan je terecht voor lezingen. Natuurpunt heet je welkom op de derde donderdag van december, januari en februari, telkens om 20.00 uur.

Lees verder...

Goedgeplukt flyerA5

 Goedgeplukt.be

Heb jij hoogstamfruit maar krijg je het niet allemaal geplukt of verwerkt? Of wil je zelf eens gezond en lekker fruit oogsten? Registreer je dan op www.goedgeplukt.be .

 

 

 

Meerdaalwoud small Ernst GulcherProvinciaal Steunpunt Bos

In tandem met de regionale landschappen zet de provincie Vlaams-Brabant via het Provinciaal Steunpunt Bos specialisten in die je kunnen ondersteunen bij het beheer van je bos. Ook als je bos wil aanplanten kan je bij ons terecht!

Streekeigen bomen en struiken

Planten van Hier zijn bomen en struiken die al zeer lang, sinds de laatste ijstijd, in onze gebieden voorkomen en dus zeer goed aangepast zijn aan de bodem en de leefomstandigheden hier. Je zou denken dat al ons groen bestaat uit zulke planten maar niets is minder waar. Slechts 5% van ons groen is nog écht een Plant van Hier. Dit komt door de goedkope import van plantmateriaal uit landen zoals Italië en Polen. Om onze Planten van Hier alle kansen te geven om hun natuurlijk leefgebied opnieuw te veroveren, is het label Plant van Hier in het leven geroepen door de Limburgse regionale landschappen. Ga je zelf bomen of struiken aanplanten? Kies dan voor Planten van Hier.